Dagens recept!
Kokoskyckling med chili och jordnötssås |
|

![]() |
Ingredienser
4 st kycklingfilé(er) |
1 st gul lök(ar) |
2 st vitlöksklyfta(or) |
1 st röd chilifrukt |
1 msk rapsolja |
salt |
1 msk farinsocker |
2 msk soja | ||
1 msk kycklingfond | ||
1 tsk pressad citron | ||
3 msk jordnötssmör | ||
4 dl kokosmjölk lätt | ||
Serveras med |
||
4 port basmatiris | ||
4 port blandad sallad |
Tillagning
1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukt.2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.
Servera med basmatiris och en sallad.
Till efterrätt kan det passa bra med lite ananas eller physallis.

Kommentarer
Trackback