Dagens rätt!

Örtmarinerade Kyckligspett!



Ingredienser:
4 st
kycklingfilé(er)


grillspett av trä
Marinad
1 dl
persilja, gärna kruspersilja
1 kruka(or)
basilika, färsk
1 st
vitlöksklyfta(or)
1 msk
citronsaft
1 tsk
citronskal
0,5 dl
olivolja

Tillagning

Ca 12 kycklingspett

Den här rätten går att förbereda en dag i förväg. Låt kycklingspetten ligga i marinaden ett dygn före servering. Kycklingspetten kan serveras både varma och kalla som plockmat eller som en rätt i en buffé.


1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa alla ingredienserna till en slät och grön marinad i en matberedare eller i en glasmixer. Häll upp marinaden i ett djupt ugnsfast fat. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Trä upp kycklingen på träspett och lägg ner i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt.

2. Stek spetten hastigt i en stekpanna, de ska få en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka spetten i ugnsformen och ställ in i ugnen, ca 5 – 8 minuter.


Näringsvärde per spett:
Kcal: 52
Kolhydrater: 0 g
Protein: 9,5 g
Fett: 1,5 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 0 E%
Protein: 74 E%
Fett: 26 E%





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0