Dagens rätt!
Örtmarinerade Kyckligspett!

Ingredienser:
Den här rätten går att förbereda en dag i förväg. Låt kycklingspetten ligga i marinaden ett dygn före servering. Kycklingspetten kan serveras både varma och kalla som plockmat eller som en rätt i en buffé.
1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa alla ingredienserna till en slät och grön marinad i en matberedare eller i en glasmixer. Häll upp marinaden i ett djupt ugnsfast fat. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Trä upp kycklingen på träspett och lägg ner i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt.
2. Stek spetten hastigt i en stekpanna, de ska få en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka spetten i ugnsformen och ställ in i ugnen, ca 5 – 8 minuter.
Näringsvärde per spett:
Kcal: 52
Kolhydrater: 0 g
Protein: 9,5 g
Fett: 1,5 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 0 E%
Protein: 74 E%
Fett: 26 E%


Ingredienser:
4 st | kycklingfilé(er) | |
grillspett av trä | ||
Marinad | ||
1 dl | persilja, gärna kruspersilja | |
1 kruka(or) | basilika, färsk | |
1 st | vitlöksklyfta(or) | |
1 msk | citronsaft | |
1 tsk | citronskal | |
0,5 dl | olivolja |
Tillagning
Ca 12 kycklingspettDen här rätten går att förbereda en dag i förväg. Låt kycklingspetten ligga i marinaden ett dygn före servering. Kycklingspetten kan serveras både varma och kalla som plockmat eller som en rätt i en buffé.
1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa alla ingredienserna till en slät och grön marinad i en matberedare eller i en glasmixer. Häll upp marinaden i ett djupt ugnsfast fat. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Trä upp kycklingen på träspett och lägg ner i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt.
2. Stek spetten hastigt i en stekpanna, de ska få en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka spetten i ugnsformen och ställ in i ugnen, ca 5 – 8 minuter.
Näringsvärde per spett:
Kcal: 52
Kolhydrater: 0 g
Protein: 9,5 g
Fett: 1,5 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 0 E%
Protein: 74 E%
Fett: 26 E%

Kommentarer
Trackback