Dagens Recept!

Lax på röbetssallad med quinoa, fetaost, spenat och valnötter.



Ingredienser:

4 st
laxfilébitar, à 100 g
3 st
rödbetor
1 påse
babyspenat
1 st
rödlök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta(or), finhackad
2 dl
quinoa
4 dl
grönsaksbuljong
2 msk
citronsaft
100 gram
fetaost, mager, 10 %


salt och peppar
6 st
valnötter

Tillagning

1.Koka rödbetorna, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen cirka 25 minuter. Låt svalna lite.

2. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoan ovanpå. Pressa över citron och strö över lök och vitlök. Smula sedan över fetaosten och strö över nötterna delade i bitar.

3. Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen.

Näringsvärde per portion:
Energi: 386 kcal
Kolhydrater: 23 g
Protein: 27 g
Fett: 20 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 24 E%
Protein: 28 E%
Fett: 48 E%






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0