Dagens lunch!
Mustig lunchmacka!

Tillagning
Ingredienser:
1½ dl Hemlagad majonnäs (se mitt recept)
1 burk, 200 g, tonfisk i vatten (väl avrunnen) och smulad
1 gul lök, finhackad
1 msk Heinz Chiliketchup
Rågbröd, t.ex. "Lingongrova" el. likn. i skivor
citronskiva och dill till garnering
Gör så här:
Majonnäsen, tonfisken, löken och chilisåsen blandas väl. Breds ut rikligt på lätt smörade brödskivor. Garneras med en citronskiva och en dillkvist. Serveras som lunchrätt!
Majonäs.
Tillagning
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 tsk fransk senap
2 tsk cider-vitvinsvinäger
3 dl olja
Knäck ägget i mixern. Tillsätt salt senap och vinäger. Kör i 10 sek. Medan mixern är på häller man långsamt oljan genom hålet i locket. Majonäsen blir allt tjockare ju mer olja som tillsätts.
Kommentarer
Trackback