Dagens recept!

Kokoskyckling med chili och jordnötssås


Kokoskyckling med chili och jordnötssås
ca  15  min.

Ingredienser

4 st kycklingfilé(er)
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd chilifrukt
1 msk rapsolja
salt
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 tsk pressad citron
3 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk lätt

Serveras med
4 port basmatiris
4 port blandad sallad

Tillagning

1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukt.

2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.

Servera med basmatiris och en sallad.

Till efterrätt kan det passa bra med lite ananas eller physallis.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0