Heja Erik o Rabih!!!


Erik:D


Rabih:D








ARRGG

Ja blir så irriterad på henne, vissa kan ju faktiskt inte hjälpa att de är överviktiga. Ja bryr mig inte så mycket om vikt, min mamm är överviktigt, men de är ju inte för att hon sitter hemma o stoppar i sig massa mat utan de är en sjukdom som hon fick när hon födde barn, o ja e faktiskt jävligt stolt över min mamma. Älskar henne jätte mycket, de e inte utsidan som räknas!




 


Datakunskap!!

Morning! Sitter i loftdatasalen o ska ha datakunskap men fronter fungerar inte så , vi kan ju inte göra våra uppgifter:P Så ja sitter här vid bloggen istället, mycket bra mycket bra. Ska följa med hilde o handla skor idag o sen ska ja följa med Sabina till brottningen eftersom hon tyckte att ja skulle prova på de, men de kommer ja ändå aldrig göra. De e inte riktigt min stil, haha hade bara kastats runt som en liten vante, börjat blöda o gråtit eller nått:P Just nu ser hilde jävligt uttråkad ut o snart skiter vi nog i detta o går ner o sätter oss i fotöljerna eller nått! Jaja detta får räcka så länge, hörs senare Tjaabaa!!




 


Mina favoriter i höst!







Dagens rätt!

Örtmarinerade Kyckligspett!



Ingredienser:
4 st
kycklingfilé(er)


grillspett av trä
Marinad
1 dl
persilja, gärna kruspersilja
1 kruka(or)
basilika, färsk
1 st
vitlöksklyfta(or)
1 msk
citronsaft
1 tsk
citronskal
0,5 dl
olivolja

Tillagning

Ca 12 kycklingspett

Den här rätten går att förbereda en dag i förväg. Låt kycklingspetten ligga i marinaden ett dygn före servering. Kycklingspetten kan serveras både varma och kalla som plockmat eller som en rätt i en buffé.


1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa alla ingredienserna till en slät och grön marinad i en matberedare eller i en glasmixer. Häll upp marinaden i ett djupt ugnsfast fat. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Trä upp kycklingen på träspett och lägg ner i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt.

2. Stek spetten hastigt i en stekpanna, de ska få en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka spetten i ugnsformen och ställ in i ugnen, ca 5 – 8 minuter.


Näringsvärde per spett:
Kcal: 52
Kolhydrater: 0 g
Protein: 9,5 g
Fett: 1,5 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 0 E%
Protein: 74 E%
Fett: 26 E%





Äntligen Halsduk!

Var hos malin idag ju, färgade hennes hår lite brunare så att de matchar hennes löshår igen, eftersom  hon hade blondt innan så  har de bruna gott av lite:P Hoppas de blev bra, för ja var tvungen  att gå innan hennes hår hade torkat. Vi va även nere i stan o kollade lite, har nu halsduken som  ja velat ha länge o i brun så inte så många som har de, de flesta har svart eller beige:) Fin fint, har precis kollat på idol, awsome as usual! Buubu vi har datakunskap hela dagen imårrn bara för att vi inte hade kärnämnen hela förra veckan när vi va på frisör:/ Jaja ska väl gå bra ändå. Imårrn får ja en veckarklocka av mamma eftersom min mobil bara laggar hela tiden, kan behövas för de e ju inte bara en gång den stängt av alarmet själv, flera flera gånger, suck*. Nu ska ja planera morgondagens outfit, tog ingen bild på hela min out fit men men:I
Pusspå rumpan! *


Malin färgar håret:)


Min supermysiga halsduk!!!!!LOVE LOVE LOVE <3





Jävla mobil!!

Godmorgon igen då! :P Har missat bussen p.g.a. av min kassa mobil som stänger av alarmet själv, så himla typiskt:/ Jaja, ska gör mig i ordning nu så att ja inte missar nästa buss också, haha! Idag ska man tydligen färga malins hår också, kan ju bli lite kul, vi två brukar ju kunna tramsa iväg lite som ni kanske märkt xD CHA CHA!!!!!!!!







Malin P o min hemliga dag.

De va jättekul i onsdags o de kommer nog att bli jättebra, men ja vill ju inte säga vad de e riktigt än, hehe! Vet att ja e lite sen på att lägga in detta men har haft fullt upp som vanligt, känns som om ja bara hittar på ursäkter men ja har verkligen mycket att göra ibland. I fredags fyllde Kajsa 18 år o vi gick ut på kinaresturang o åt gooood mat:) Här kommer i alla fall lite bilder som inte avslöjar något egentligen o en riktigt ful video:P


Wiiiieeehuu MALIN!!!


Akta er!! Ja kan hår-fu xD


Ja gör ljudet o Malin mimar:P





Utvärdering av frisörveckan!

De har hänt en del den senaste veckan, många har förändrats på bara några timmar:P Här e lite före och efter bilder :)

Carina: Före                                 Efter

 

Julia: Före                                 Efter

 

Malin E : Före                           Efter

 

Alice: Före                             Efter

 

Min snygga docka:)

 



Good morning.

God morgon vietnam!! haha nä:P Idag blir de lite färga hår på frisör o sedan är resten av dagen hemligstemplad, haha:P Kommer att skriva om de sen om några veckor:) Ska gå o möta upp de andra nu. Puss puss!!





Dagens Recept!

Kycklingwok med chili och cashewnötter!



1 knippa(en)
broccoli
2 st
röd paprika
1 st
gul lök(ar)
1 st
röd chilifrukt
1 st
vitlöksklyfta(or)
1,5 dl
cashewnötter, rostade
4 st
kycklingfilé(er)
1,5 msk
olivolja
1 tsk
sesamolja


salt
Till servering
1 st
lime, i klyftor


koriander, färsk
200 gram
fullkornsnudlar

Tillagning

1. Skär broccolin i bitar och skölj noggrant. Skär paprikan o löken i klyftor. Finhacka chilin och vitlöken.

2. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.

3. Skär kycklingen i bitar och stek i olivolja tills den är nästan genomstekt. Tillsätt grönsakerna, vitlök och chili. Stek i ca 5 minuter till och kontrollera att kycklingen är genomstekt. Rör ner kokta fullkornsnudlar.

4. Tillsätt sesamolja och krydda med salt.

5. Servera med limeklyftor och koriander.






Bilder från helgen o veckan.


Marcus glad o Emilie som inte vill visa sig (dåliga mobil bilder)


Mina o malins fötter:P


Marcus med Tigern (PANDAN) xD hahaahh


Hilde som en zombie i gardinen:P haha snygging!!


Haha mina fötter:) igen








Helgen :) + Dagar

I helgen var det fest hos the buddy MP, långt ute i ingenstans var vi, i onslunda, har varit stan så mycket nu att ja t.o.m. kände av gödseldoften som man annars e så van vid, ja får nog åka ut där lite oftare innan ja blir helt stadsbo:P Fast ja gillar ju stan så, eller ja stad o stad kan man ju inte precis kalla Sjöbo men mer hus än i näsby i alla fall, haha! Ja just ,festen va de ju:P De va jättekul o ja e så glad för Marias skull att hon o MP hittade varandra lite , de e såå söta tillsammans. Ja drack ingen dricka denna gången, men de behövs ju egentligen inte, man KAN ha kul utan sprit, hör ni de alla ni små patetiska fjortisar!!! Pappa kom o hämtade mig vid ett-tiden eftersom där inte går några bussar därifrån:P Haha Marcus som ja har gott samma klass som i lågstadiet skulle hälsa på min pappa för att se om pappa kände igen honom:

Marcus - Heeej, känner du igen mej?? (full)
Pappa - ehh , nää?
Marcus - Inte, varför?
Pappa - hahah
Jag - pappa de e ju Marcus:P
Pappa - ja nu kanske ja känner igen dej, men du hade väl glasögon innan?
Marcus - åhhh, säg de inte, de får ingen veta, alla tar upp de hela tiden, jaja hejdå :):)

Haha de va riktigt kul, o ännu roligare eftersom han var full:)

Vi har ju då varit på Frisör gymnasiet  nu i två dagar, guud va de måste ha de tufft, ja säger bara, Tilda, stackars er! Vi har de så slappt alltid typ inga läxor, men shit så mycket som vi lärt oss på dessa två dagarna är vad vi lär oss på en månad:P Haaha, men de e jättekul i alla fall, vi ska ju vara här resten av veckan ocskå.
Åhh, stackars Hilde ligger hemma förkyld, säkert p.g.a. mej, bara för att vi va ute i stan igår, o ja har ju precis varit förkyld så. Du får skriva av mina anteckningar sen darliing! :D Jaja nu ska ja mysa med min lilla gubbe , puss på er!!!





godmorgon

hej alla! :P Sitter i skolan o drygar med vårat världen arbete igen :/ Göran babblar på som vanligt o man fattar ingeting, som tur så e detta sista dan som vi har dett arbetet. Nästa vecka har vi färga hår kurs i Sjöbo, kul kul:) Antagligen blir de fest hos MP imårrn om vi kan fixa med bussar o skjuts:P Ja o Emilie har suttit här i typ en kvart nu o kollat på busstider, kom fram till att de va nästan helt meningslöst. Skrivar senare, lägger in lite dagens o.s.v. Tjaabaa!


 


Min moonwalk på lidl: Filmad av malin!






Dagens outfit



Stickad tröja- Gina Trocot
Svarta jeans- vero moda
Skinnjacka- VILA
Lårhöga stövlar- TOPSHOP







Idag.

Skolan idag igen som vanligt, haha! Idag hade vi besök av en typ personalshopper/ makeupartist som heter Hilary någonting haha ja e så dålig på att komma ihåg namn:P De va jättekul, vi gick igenom färger, varma o kalla, smink o så pratade hon en massa om sig själv. Hon kom ju egentligen från England, flyttade till USA och sen hit för att hon träffade en kille, hehe. Så sött, tänkte på mig o Paul att han flyttade hit till skåne för min skulle, ÄLSKAR DEJ!! Hon berättade även om när hon träffat Twiggy o om hur modet såg ut på 60-talet o.s.v. kul var  de i alla fall:)
Var nere o handlade lite energidricka innan till mig o Paul, han e ju tillbaka på jobbet igen nu i alla fall. Han var ju hemma innan för ja hade ju smittat han med förkylning. Tänk egentligen, vi kvinnor gnäller inte mycket, vi tycker de e jobbigt att föda barn, men när en man är förkyld, då jävlar då e de såå synd om dem:P:P haha men ja tog hand om honom lite ialla fall så nu fick han vandra iväg till jobbet till slut. :P Ska snart börja med maten snart, o just de dagens outfit kommer lite senare för mobilen ligger på laddning, o eftersom ja inte har någon kamera så tar ja ju bilder med mobilen:P Arrg, längtar tills ja får ny mobil, en bit av skalet har ju varit löst nu ett tag, typ några knappar som man aldrig använder längst uppe på mobilen, ja i alla fall de har trillat av nu o ja den bara allmänt sönder nu:P
Jaja kommer in senare med lite dagens. Cha cha!




Moonwalk:)

haha har precis lärt mig göra moonwalk, ville bara säga de, såå stolt e ja:DD


Inspirerad av Mickael Jackson




Dagens Recept!

Fajitas.



1 paket
Old El Paso 8 Soft Flour Tortillas
500 gram
kyckling, strimlad
1 st
gul lök(ar)
1 paket
Old El Paso Spice Mix for Fajitas
1 st
grön paprika
2 msk
smör

Tillagning

1. Bryn kyckling i matfettet.

2. Tillsätt strimlad lök, strimlad paprika och kryddmix. Blanda väl.

3. Låt alltsammans sjuda under lock på svag värme ca 5 min. Rör om då och då.

3. Tag bort plastfolien från tortillabröden och sära på dem. Lägg bröden på varandra och värm i ugn 175°C, inlindade i aluminiumfolie, ca 10 min. Du kan också värma dem i mikrovågsugn. Lägg bröden på varandra på en mikrougns-säker tallrik. Täck med plastfolie. Värm på full effekt (850W) i 1/2 - 1 min.Tidsangivelsen är ungefärlig och kan variera något beroende på effekten på din mikrovågsugn. För lång upp-värmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en brödduk under serveringen.

4. Lägg fyllningen på varje tortilla. Toppa med Old El Paso Thick'n Chunky Salsa. Vik ihop enligt beskrivning eller rulla.

MUMS!!!




Dagens Outfit.


Tröja- VILA
Slitna Jeans- Gina Tricot
Skinnjacka- VILA
Skor- Chapnlle- SMISUN






Onsdag.

Hej alla! Som tur va så var de inget fel på min näsa bara en hel massa snor i den,haha! Fast när skulle röntgas så hände lite kuliga saker:P För de första så måste man ju ta av all metall, så ja drog av mig alla örhängen o.s.v. sen när ja trodde att ja var klar för foto säger mamma: är de inte metall i klämmorna i ditt löshör?
Arrgg! Jo såklart va de ju de så ja fick ju ta av halva håret, sjuksköterskan blev alldeles faschinerad, hon hade aldrig sett något liknande:P Men sen när ja väl låg där o åkte in och ut genom röntgen ringen så tänkte inte ja på att ja hade en halstablett  i munnen, sen sa doktorn ja de va ingen fraktur på näsan men hon kunde ju ha spottat ut SNUSEN !!?? Haha han trodde seriöst att ja hade de, o mamma bara VA? haha hon had ju halstablett. Då förstod han, hehe en liten rolig historia i alla fall.
Hade makup idag i skolan, vi har övat på 20-tals sminkningar:P Helt kritvita i huvudet mörka ögon blått eller svart skulle de vara beroende på hårfärg o sen såklart mörkröda läppar. Såg ganska kul ut, som en liten porslinsdocka eller någon som hade pesten eller något:P ? Haha såg ganska kul ut om man jämförde med min hals eftersom man ändå har kvar lite brunt sen sommaren, haha! Aja kul var de i alla fall:P
Har kollat på idol för en stund sen, älskar att fäölja de o lyssna på alla små folk som tror att de kan sjunga, så synd om dem:P Ohh undrar när LOST börjar igen, de måste ju vara snart hoppas ja, ÄLSKAR LOST!! Mitt absoluta favoritprogram.
När nu ska ja väl sjung lite till youtube( försöka i alla fall9 o gosa lite med min plutt:) <3 Cha cha!


Bara måste lägga upp en bild på min nya söta lilla fisk:)<3





Just nu!






Läkaren

Hej alla! Måste bara berätta lite sakaer som har hänt som ja inte har uppdaterat, heeh! Mina SKOOR har kommit, såå glad o de blev skitbra med storlekar o allt:) oh ja just de ja har köpt en ny kampfiskhane, han e jättefin, svart blå o vit. Tjejerna älskar sin nya man:P
I fredags var de fest, super kul. Haha fick en korg full med godis som en försenad födelsedagspresent av Filip o Linus, tack tack de va jättegott!
Idag ska man då till läkaren o kolla näsan lite, få se om ja har eb spricka i den eller inte, men i vilket fall som helst så ska ja i alla fall till skolan. För idag har vi inga kärnämnen, bara en massa roligt, så de vill ja inte missa. Ja har precis kommit ut ur duschen o ska gör mig i ordning nu. Kommer in med dagens outfit sen efter skolan tror ja o ja lovar att lägga in dagens recept oftare också, har ju inte blivit så mycket nu på sistonde då xD Hörs sen vem de nu e som läser min blogg:p Tjaabaa!








Ett tag sen...

hej alla! ja vet att de va ett tag sen eller ja väldigt längesedan ja gjorde ett inlägg, men de har haft sina anledningar. De e faktiskt så att för de första har ja verit dunder förkyld o för de andra så har ja ramlat o skrapat ansiktet ganska mycket så ja har varit hemma ett tag nu, men nu e ja på fötter igen o tillbaka i skolan, förkylningen e snart borta o ja har faktist gjort en hel del kul sen sist. men ja får berätta mer sen för nu ska ja ta bussen hem från skolan:P



Mina barn

Haha hittade den här sidan genom Malin,o såhär kommer mina o Pauls två barn att se ut, hahahhahah!!!!






Dagens Rätt!

Grönsaker med curry!(270 kcal)



Ingredienser: (till en person)

200g blandade blancherade grönsaker
  • broccoli
  • morötter
  • blomkål
2msk ricottaost (40-45% fett)
1tsk curry
Salt och peppar
Ris, potatis eller pasta

Hur gör man:


Skär de blancherade grönsakerna i mindre bitar. Dela ricottaosten i små bitar och blanda den med curry och kryddor till en mjuk pasta. Lägg grönsakerna och ostblandningen i stekpannan och rör  runt några minuter på låg värme så att grönsakerna blir varma och osten blir mjuk.

Servera med ris, potatis eller pasta.




Dagens Outfit



Vitt linne- Gina Tricot
Svarta jeans- Veromoda
Svart jacka- Gina Tricot
Skor- Bianco
Väska- Fiorelli
RÖDA LÄPPAR!!






Malmö dagen!!!

Hade ju en uppgift i skolan att åka till Malmö eller Ystad för att sätta ihop lite fina höst outfits o ta lite bilder på dem, va super kul med girlsen såklart!! Ja , Hilde o Lillen var  i en grupp, skoj skoj skoj:9 Sen åt vi lite på Mc Donalds o de andra åt på Kinabox, plus lite fika på espresso house, där även amanda hittade lite mat som hon kunde äta:) Hennes mat såg så god ut, haha! Vi var mest inne på hansa men sen gick vi också till åhlens city, o där träffade vi ingen mindre än Carolina Gynning som stod där o singera sin nya parfym GO GIRL! Skoj skoj, en sjukt bra dag i alla fall. Cha cha!


Ja ser ut som en mongolid, ser ut som om ja inte har nått hår ju!!.....
Men men CAROLINA GYNNING!




Fint?

Ni måste verkligen säga vad ni tycker, vet inte om ja passar i rött läppstift, men de hade verkligen varit coolt till rockbruds looken som också kommer mycket i höst. Läste även i ELLE vad som var  PÅ ALLAS LÄPPAR :

Läpparna e röda, orangea o mustigt bäriga. Gärna toppade med mycket glans eller transparent lyster. Tona ner makeupen på ögonen o låt läpparna tala sitt tydliga språk.

Passar ja i de??








Dagens Rätt!

Ceasarsallad med lax!(465 kcal)



Ingredienser: (till en person)

75g ångkort/stekt lax
75g salladsblad
3msk yoghurt naturell
30g parmesanost
Bröd eller Baguette

Hur gör man:

Skölj salladen och dela den. Lägg salladen på en tallrik. Fördela laxen på salladen och använd yoghurten som dressing. Strö över piven parmesan.

Servera med bröd eller baguette.







Dagens Outfit


Sneskuren klänning - Cubus
Jeansjacka- veromoda
Svarta jeans- veromoda

Dagens Hairstyle!







RSS 2.0