Vårfin skönhetsstil.


Det är dags att anpassa skönhetsprodukterna efter den nya årstiden.

HUDVÅRD
Huden är ett av de organ i kroppen som påverkas mest av årstidernas skiftningar. Från att ha blivit slititet på av torr luft och extrema temperaturförändringar (innomhustemperaturer på cirka 20 grader och utomhus på upp till minus 15!) ska den nu vänja sig vid sol och UV-strålning. Inte konstigt att den kan hamna i obalans under vårmånaderna!
Ett tips är att byta din ansiktskräm till en med mycket C-vitamin eftersom det ger huden nytt liv och näring för att den ska kunna återhämta sig. Satsa redan nu på en solskyddsfaktor, gärna Spf 20, för att ge huden en mjuk övergång och för att låta den vänja sig vid det starkare solljuset. Om din fuktkräm som du använde under vintern känns för fet kan du använda den som nattkräm eftersom huden behöver extra mycket återhämtning och fukt då.

HÅRVÅRD
Dags för det uppfräschande klippet! Ingen vår utan fräscha välansade toppar. Kort eller långt, lockigt eller rakt- ditt hår behöver en nystart för att kunna möta sommarens sol och bad på bästa möjliga vis. Ge håret en ny lyster med en hårtoning utan ammoniak (kolla in Casting crème gloss från L'Oréal) som du snabbt och enkelt gör själv hemma i badrummet. Investera i hårvård med mycket keratiner och vitamin B12 som stärker upp håret och gör en inpackning en till två gånger i veckan för bibehålla fukt i stråna.


MAKEUP
Storstäda din necessär! Ingen hy mår bra av smutsiga borstar och makeupsvampar och ingen blir gladare av torr smulig mascara. Gör rent dina verktyg med diskmedel och skölj av med vatten. Låt dem torka liggandes så minimerar du lösa strån. Hur ser dina färger på rouge och foundation ut? Kanske vill du byta ut den heltäckande basen till en mer lättflytande som ger huden lyster? Och nu när vårsolen tittar fram så är det kanske dags att välja en nyans som är snäppet mörkjare. Rouget uppdateras med sommarfärger som går mot persika och ljusrosa för friska kinder. Ska du köpa en ny mascara är en vattenfast ett bra tips! Den ramlar inte ned under ögonen även om du svettas och det är varmt. Byt ut ditt heltäckande matta läppstift mot en skir nyans, gärna med Spf som läppstiften från Clinique som skyddar läpparnas känsliga yta med Spf 15.

DOFT
Vår och blomster i varje gatuhörn! Förstärk intrycken av rosenknoppar som som slår ut med parfymnoter med bulgarisk ros och jasmin. Ett tips är PureDKNY från Donna Karan, 425 kr 100 ml scent spray med doften av ros,jasmin och sandelträ. För dig som gillar lättare dofter är L’Eau d’Issey summer från Issey Miyake, 620 kr 100 ml Edt med pion, päron och ädelträ ett bra val. Förvara dina parfymflaskor i skugga och gärna svalt för att behålla doftnoterna så länge som möjligt. För en lättare variant av din parfym dagtid i vårsolen kan du byta ut din Edp till en kroppskräm från samma serie.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0