4 tips för sommarfina händer!

Kyla och torr luft har satt sina spår, men torra och fnasiga händer hör inte sommaren till. Med experternas tips kan du stolt sträcka fram en vacker hand och hälsa på alla nya bekantskaper som ska stiftas i sommar.


1. Peela händerna regelbundet
– För att få mjuka och fina händer bör du peela händerna en gång i veckan. Då får du bort döda hudceller och avlagringar. Den nya mjukare huden som då kommer fram har lättare att absorbera övriga vårdande produkter, säger Michlin Koluman, hud- och nagelterapeut på Scratch Nails och jurymedlem i Sveriges Vackraste Händer.


2. Återfukta!
– Ställ en handkräm på handfatet och gör det till en vana att alltid återfukta händerna efter att du tvättat dem. En bra handkräm återfuktar och bevarar en frisk och skyddande hudbarriär. Även nagelbanden behöver återfuktas. Applicera en vårdande handkräm samt nagelbandsolja innan du går och lägger dig, så att det får verka under natten, säger Michlin Koluman.


3. Undvik grova nagelfilar
– Skippa billiga nagelfilar som du hittar i 10-pack på stormarknader. De är ofta grova och kan orsaka sprickor i nageln. Använd i stället filar med en finare yta, t.ex. en Crystal Stone som är gjord av tätt packade kristaller. Den är skonsam mot nageln och stänger ytan så att nageln inte skivar sig. Nageln blir starkare, blankare och gör lacket mer hållbart. För att skydda nageln lite extra bör du applicera ett stärkande underlack innan du målar dem, säger Michin Koluman.


4. Glöm inte solskyddet
– Skydda dina händer från solljus. Den viktigaste anledningen till att skydda sig mot solens UVstrålar är för att förebygga aktiniska keratoser och undvika oönskade åldersfläckar på händerna. Aktiniska keratoser är ytliga solskador i hudens som orsakas av kraftig UV-exponering. Det är en mycket vanlig sjukdom som ökar bland svenskarna. På sikt kan det utvecklas till hudcancer. Därför bör du skydda handryggen lika noga som du skyddar ansiktet och resten av kroppen, säger Anders Strand, överläkare vid hudkliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala samt jurymedlem i Sveriges Vackraste Händer.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0