Så behåller du brännan!

Kylie-Victoria-Secret1-600x450

1. SMÖRJ! Och smörj sedan igen. Det absolut bästa är att alltid försöka undvika att flagna, då försvinner färgen. Så håll huden smidig, och smörj in hela dig riktigt ordentligt efter en dag på stranden. Du kommer känna dig fräsch och slipper dessutom kliande torrhet.

2. Innan besöket på beachen kan det vara smart att göra en peeling, då finns det ju mindre hud som kan flagna bort också. Se till att det är en mild peeling bara, en med stora, och grova korn, kan skada huden och göra den extra känslig för solens strålar.

3.  Se till att inte bli röd som en tomat! Bränner du dig för mycket skapar du inte någon snygg brunhet, bara stor smärta (tänk på att du vill kunna sätta på dig en t-shirt utan att det känns som om axlarna ska brinna upp...). Använd gärna en lätt solskyddsfaktor, styrka beroende på hur lätt du bränner dig, eller på hur lätt du  blir röd.

4. Sola i skuggan! Är du i princip lika blek som en albino (eller inbillar dig att du är det i alla fall)? Misströsta inte, din hud kan också bli brun! För en blekis är det dock en bra idé att utnyttja solen i skuggan. Ja, det är faktiskt så att man blir brun även där.

5. Skimra! Smörj gärna in benen med lite brun utan sol, eller en tonad kräm, med skimmereffekt. Brännan kommer att se starkare ut, och du kommer att lysa på festen!

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0